Modul 1

Mai jos ai toate lectiile din modulul 1. Pentru a accesa o lectie, da click pe sageata din dreapta.

Pentru a-ti urmari progresul in program, BIFEAZA lectiile pe care le-ai parcurs si astfel poti vedea in orice moment unde ai ramas si daca sunt materiale peste care nu te-ai uitat.

Cat ai parcurs din acest modul

0.00%

Roluri manageriale

1.1 Ce ar trebui sa faca un manager (I)

Teoria lui Henry Fayol (1841-1925). Acest video iti prezinta o imagine din avion a ceea ce trebuie sa faca un manager. Pentru fiecare din aspectele discutate in acest video este cate un subcapitol distinct alocat in prima luna din acest program de membership.

1.2 Ce ar trebui sa faca un manager (II)

Acest video contine o privire de ansamblu asupra procesului de planificare in management

Cum sa faci un plan bun

1.3 Unde vrei sa ajungi si cum ajungi acolo

Acest video contine o privire de ansamblu asupra procesului de planificare in management

1.4 Cum sa stabilesti obiective care se intampla

Care sunt principalele lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand stabilesti obiective.

1.5 7 trucuri atunci cand stabilesti obiective

Ce poti sa faci atunci cand stabilesti obiective pentru ca ceea ce iti doresti sa se intample mai usor, mai repede si mai bine.

1.6 Cum sa intelegi situatia – Analiza S.W.O.T.

Analiza S.W.O.T. este unul din cele mai populare instrumente de analiza din lume. De aceea se foloseste la scara larga nu doar in management ci si in alte arii din viata personala sau profesionala.

1.7 Cum sa intelegi situatia – Analiza Os-De-Peste

Este numita si ,,diagrama Ishikawa” (creata de japonezul Kaoru Ishikawa). Este un alt instrument de analiza, mai vizuala si mai intuitiva decat analiza S.W.O.T.

1.8 Cum sa intelegi situatia – Hartile Mentale

Harta Mentala este un concept creat de Tony Buzan si este o diagrama prin care poti avea repede o reprezentare vizuala a oricarei situatii. Este folosita cu succes in invatare dar si in business

1.9 Ce sa faci atunci cand esti blocat si nu gasesti solutii- Gandirea laterala

Notiunea de gandirea laterala a fost propusa pentru prima data de Edward de Bono in 1967. Este o metoda folosita pentru rezolvarea problemelor prin abordarea lor din mai multe perspective, pana la gasirea celor care pot conduce la o solutie.

1.10 Ce sa faci atunci cand esti blocat si nu gasesti solutii – Brainstormingul

Cum poti sa obtii ajutor si resurse de la cei din jurul tau, prin Brainstorming, atunci cand nu gasesti usor solutii.

1.11 Cum sa selectezi ideile de la brainstorming

Cum sa profiti la maxim de pe urma unui proces de Brainstorming si ce ai de facut dupa ce termini procesul. Ca sa intelegi mai bine mesajul din acest video iti recomand sa vezi si video-ul de mai jos,Cum sa iei repede o decizie buna – Matricea de Decizie

1.12 Cum sa faci lucrurile mai bine mai repede si mai usor – Analizeaza Optiunile

De multe ori este suficient sa te intrebi: Este aceasta cea mai buna optiune sa ajung din punctul A in punctul B, sau sunt pe “pilot automat”? Vei intelege mai mult urmarind exemplul din video.

1.13 Cum sa iei repede o decizie buna – Matricea de Decizie

Un instrument foarte practic cu care vei putea lua decizii mai mult sau mai putin dificile in cateva minute

1.14 Cum sa planifici lucrurile astfel incat sa se intample

Tabelul de Planificare al Activitatilor este instrumentul de baza in Planificare. Toate celelalte instrumente discutate (obiectivele, analiza, genearea ideilor si solutiilor, deciziile) se materializeaza inTabelul de Planificare al Activitatilor

1.15 Cum sa planifici resursele

Atunci cand planifici este important sa iei in calcul resursele necesare. In acest video vorbim despre cele 2 tipuri de resurse.

1.16 6 mari pericole in planificare

1.17 Cum sa obtii rezultate maxime cu resurse minime – Regula 80/20

Principiul 80/20 sau Regula lui Pareto este un principiu foarte cunoscut in business si in management. Cu toate acestea putini il aplica in viata de zi cu zi

1.18 Cum sa controlezi planul, situatia si oamenii – Controlul

Monitorizarea si Controlul sunt printre cele mai importante sarcini ale unui sef / manager. Pe cat sunt de importante pe atat sunt de delicate. Acest video descrie aspectele esentiale despre monitorizare si control

1.19 trucuri esentiale despre control

Cum să faci time management eficient

1.20 Cum stai la capitolul Time Management?

Time Management (desi este o expresie improprie) inseamna pentru un manager un intreg sistem pentru a gestiona cea mai importanta resursa – timpul. Acest video face o descriere de sus a ceea ce presupune un Time Management eficient.

1.21 Cum sa stii pe ce se duce timpul tau sau timpul oamenilor din echipa ta?

Managerul nu doar ca isi planifica bine timpul dar si masoara sa vada pe ce s-a dus. Este important sa fii constient cum si pentru ce s-a cheltuit timpul tau si al oamenilor din echipa ta. Este ca si cum ai tine o evidenta a cheltuielilor financiare. Si are efecte foarte bune!

1.22 Cum sa faci lucrurile importante sa se intample

Fiecare are 24 de ore intr-o zi. Nici mai mult nici mai putin. Modul in care ne alege PRIORITATILE si cum umplem sau cu ce umplem aceste 24 de ore intr-o zi face diferenta intre managerii productivi si eficienti si managerii obositi si stresati.

1.23 Cum sa folosesti eficient agenda

Agenda este cel mai important instrument din Time Management. Tony Robbins (mare trainer si la propriu si la figurat) spunea ca “succesul este dat de agenda personala”. Cu alte cuvinte, de ceea ce faci efectiv in fiecare zi, de lucrurile cu care alegi sa iti umpli timpul. Urmareste acest video pentru a afla cum sa folosesti agenda eficient si eficace.

1.24 Cum si de ce sa folosesti o agenda electronica

O agenda electronica iti ofera multiple avantaje. Afla care sunt urmarind acest video.

1.25 Cum sa ai o imagine de ansamblu asupra timpului tau

Plannerele sunt instrumente de Time Management care te ajuta sa stii care sunt evenimentele importante peste saptamana, sau din luna respectiva, si iti ofera o imagine de ansamblu asupra perioadei care urmeaza. Sub video ai 2 exemple de plannere. Poti printa oricand astfel de plannere din Microsoft Outlook, iCal sau alt soft similar.

1.26 Unde pui activitatile pe care nu stii cand le vei face

Exista o serie de activitati care iti tot revin in minte si care nu stii cand le vei face (ex. sa repari gardul de la tara, sa mergi cu cainele la controlul periodic, sa vorbesti un prieten vechi din alta tara, s.a.). E bine sa le notezi undeva si exista o metoda foarte frumoasa de a le rezolva in mod placut.

1.27 Unde sa notezi ideile de la sedinte , intalniri si nu numai

O varianta mai buna decat caietul de notite.

1.28 Cum sa ai un sistem practic de Time Management

Sistemul de Time Management personal include o serie de instrumente care te ajuta sa fii mai productiv si sa iti gestionezi mai bine, mai usor si mai repede cea mai importanta resursa pe care o ai la indemana – timpul.

1.29 Cum ajungi de la VIS la REALITATE

Totul porneste de la un VIS. Ca acel vis sau ca acea viziune sa devina realitate sunt o serie de pasi, mai mult sau mai putin constienti. Unde nu exista acesti pasi, lucrurile nu se intampla. Acest video sumarizeaza capitolul Planificare si Time Management pe care le-am discutat pana acum.